Ambulancekleding reinigen

Ambulancekleding reinigen

In een noodsituatie is het doorgaans geen enkel probleem om ambulancepersoneel snel te herkennen. Dat is voornamelijk te danken aan het uiterlijk van de ambulancekleding die het personeel draagt. Zo is zelfs in de meest hectische situaties direct duidelijk wie de hulpverleners zijn, zodat men deze alle ruimte kan geven om hun werk te doen. Ambulancekleding moet voldoen aan Europees vastgestelde normen. Deze vereisen bijvoorbeeld dat er bepaalde hoeveelheden fluorescerende stof en reflecterend materiaal op de kleding aanwezig moet zijn. Daarnaast zijn natuurlijk de pasvorm en het draagcomfort van de ambulancekleding belangrijk. Hulpverleners moeten nu eenmaal in alle vrijheid en veiligheid hun werk kunnen doen.

Stappenplan ambulancekleding reinigen

Door de verschillende kwaliteitskenmerken waaraan ambulancekleding moet voldoen is het reinigen hiervan een gespecialiseerd proces. De kleding moet hierbij grondig gereinigd worden, maar wanneer men in aanraking is geweest met bloed is desinfectie ook een belangrijk aspect. Topcleaning heeft dan ook een zorgvuldige werkwijze ontwikkeld voor het reinigen van ambulancekleding. Deze bestaat uit de volgende stappen:

1. Ophalen: de ambulancekleding wordt bij u op de werkplek opgehaald op een afgesproken tijdstip.
2. Reinigen: de ambulancekleding wordt op lage temperaturen gereinigd waarbij de signalerende en reflecterende kenmerken zo min mogelijk worden aangetast.
3. Drogen: in een speciale droogkamer wordt de ambulancekleding op lage temperaturen gedroogd met het oog op behoud van de kwaliteit van de pakken.
4. Desinfecteren: elke mogelijke besmetting wordt tijdens dit proces grondig gedesinfecteerd.
5. Afleveren: de ambulancekleding wordt na enkele werkdagen weer volgens afspraak op uw werkplek afgeleverd.

Zoals u ziet biedt deze werkwijze verschillende voordelen. Allereerst nemen we u alle logistieke zorg uit handen. Daarnaast bespaart u flink op de kosten. In de praktijk blijkt namelijk dat professionele reiniging de levensduur van uw ambulancekleding met wel 50% kan verlengen.

Wilt u ambulancekleding laten reinigen of heeft u nog vragen?  U kunt altijd contact met ons opnemen, we vertellen u graag meer over onze service.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden