Besmet textiel reinigen

Besmet textiel reinigen

Veiligheid voorop

In situaties die het uiterste vergen van een professional wilt u dat deze zich volledig op zijn of haar taak kan richten. Of het nu om een brandweerman, ambulancemedewerker of laborant gaat, een volledige focus is bij deze werkzaamheden onmisbaar. Om dat te realiseren zijn betrouwbare middelen nodig die dat doel ondersteunen. Beschermende kleding is daarbij van essentieel belang. Kleding die na een eventuele besmetting ook weer veilig en professioneel gereinigd moet kunnen worden.

Van theorie naar praktijk

Op dit vlak lopen veel instanties tegen een groot probleem aan, want wat is nu de beste manier om besmette kleding veilig te verzenden naar een reinigingsbedrijf? De theorie stelt scherpe eisen en regels, maar de praktijk kende tot voor kort nog geen ideale werkwijze. Toprotect geeft u de oplossing met de speciaal ontwikkelde Protect Bag, waarmee u eenvoudig en veilig uw besmette werkkleding kunt verpakken en laten reinigen.

Wanneer desinfecterend reinigen?

Er zijn verschillende situaties waarin het desinfecterend reinigen van textiel van groot belang is. Denkt u daarbij aan:

  • Asbestbesmetting als gevolg van brandschade
  • Contact met lichaamsvloeistoffen als bloed, urine, etc.
  • Bacteriën na schoonmaakwerkzaamheden

Eindelijk een oplossing

Momenteel is er in veel situaties nog gevaar op besmetting. Bijvoorbeeld wanneer de kleding na een werkdag onbeschermd wordt achtergelaten. Of wanneer een medewerker van het reinigingsbedrijf in aanraking komt met de kleding. Met de Protect Bag van Toprotect kunt u direct na de besmetting de kleding geïsoleerd verpakken, waarna deze met zak en al het reinigingsproces ingaat. Het resultaat is professioneel gereinigde kleding, waarmee elke werksituatie weer zorgeloos kan worden aangegaan.

Laat uw textiel desinfecterend reinigen door Topcleaning en u bent verzekerd van veiligheid en hygiëne. Eigen kleding kan weer met een prettig gevoel worden gedragen en ook op de werkvloer beperkt u zo de risico’s van een mogelijke besmetting.

Wilt u meer weten over het veilig verpakken van besmet texiel? Kijkt u dan eens op de site van Toprotect voor meer informatie over de Protect Bag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden