Brandweerkleding reinigen

Brandweerkleding reinigen

Naast het blusmateriaal is brandweerkleding één van de belangrijkste hulpmiddelen voor brandweerpersoneel. De voornaamste eis van deze uitrusting is dat deze hittebestendig is. Brandweerkleding wordt blootgesteld aan de meest extreme situaties, dus is het verder ook belangrijk dat deze sterk is. Het contact met scherpe voorwerpen mag bijvoorbeeld niet leiden tot scheuren in de kleding. Het spreekt dan ook voor zich dat het reinigen van brandweerkleding specialistenwerk is. Een specialisatie die Topcleaning door jarenlange ervaring inmiddels tot in de kleinste details heeft geperfectioneerd.

Protectieplan brandweerkleding reinigen

Wie een brandweerpak in de gewone wasmachine plaatst loopt een groot risico om daarmee het pak te beschadigen. Hierbij kunt u denken aan de beschermende eigenschappen van brandweerkleding, zoals de reflecterende strepen. Ook wordt het pak in een gewone wasmachine niet gedesinfecteerd, wat schadelijke gevolgen kan hebben wanneer de kleding is besmet met een stof als asbest. Het is dus belangrijk dat een brandweerman of -vrouw na het reinigen volledig kan vertrouwen op de beschermende werking van het pak. Om die garantie te kunnen bieden heeft Toprotect het Brandweer Protectieplan ontwikkeld, dat uit verschillende stappen bestaat:

1. Ophalen: de brandweerkleding wordt op de werkplek opgehaald, u hoeft zich dus geen zorgen te maken over de manier van verpakken en verzenden.
2. Reinigen: de brandweerkleding wordt professioneel gereinigd waarbij de brandwerende en reflecterende eigenschappen zo min mogelijk worden aangetast.
3. Drogen: industriële wasdrogers kunnen de reflecterende kenmerken van het pak aantasten. Daarom wordt brandweerkleding bij Topcleaning in een speciale droogkamer op lage temperaturen gedroogd.
4. Desinfecteren: tijdens dit proces worden alle bacteriën en andere micro-organismen van een eventuele besmetting grondig gedesinfecteerd.
5. Afleveren: na enkele werkdagen wordt de brandweerkleding uiteraard ook weer op de werkplek bij u afgeleverd.

Bent u benieuwd hoe wij uw brandweerkorps van dienst kunnen zijn? Stel ons gerust uw vragen, we helpen u graag verder.

Besmet textiel verpakken? Eindelijk een oplossing!

Momenteel is er in veel situaties nog gevaar op besmetting. Bijvoorbeeld wanneer de kleding na een werkdag onbeschermd wordt achtergelaten. Of wanneer een medewerker van het reinigingsbedrijf in aanraking komt met de kleding. Met de Protect Bag van Toprotect kunt u direct na de besmetting de kleding geïsoleerd verpakken, waarna deze met zak en al het reinigingsproces ingaat. Het resultaat is professioneel gereinigde kleding, waarmee elke werksituatie weer zorgeloos kan worden aangegaan.

Laat uw textiel desinfecterend reinigen door Topcleaning en u bent verzekerd van veiligheid en hygiëne. Eigen kleding kan weer met een prettig gevoel worden gedragen en ook op de werkvloer beperkt u zo de risico’s van een mogelijke besmetting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemene voorwaarden