Gordijnen reinigen

Gordijnen laten stomen

De grote voorjaarsschoonmaak, een feestje waarbij veel gerookt is of gewoon omdat u het een prettig idee vindt; er zijn meer dan genoeg redenen te bedenken om uw gordijnen te laten stomen. Ook wanneer er geen directe aanleiding is, is het goed om eens te overwegen uw gordijnen te laten reinigen. Door de jaren heen hoopt er zich namelijk veel vuil op in de gordijnen. Doordat deze bijvoorbeeld voor een raam hangen of door de rook van kaarsen of een open haard. Door uw gordijnen te laten stomen zorgt u voor een verfrissing van uw interieur en gaan uw gordijnen langer mee.

Gordijnen reinigen met kennis en vakmanschap

Gordijnen zijn er in alle soorten maten, waarbij er vooral een enorme verscheidenheid van materialen is. Zo zijn er gordijnen van katoen, maar wordt er vaak ook gewerkt met stoffen als polyester en acryl. Daarnaast zijn er verfijnde stoffen die een speciale behandeling vereisen, zoals bij gordijnen van fluweel, satijn, zijde of velours. Sommige soorten gordijnen worden daarom gestoomd, terwijl andere weer beter gewassen kunnen worden. Daarnaast zijn er nog aanvullende handelingen zoals het opmaken van de gordijnen en het persen van voering die ervoor zorgen dat de gordijnen uiteindelijk weer prachtig in uw huis komen te hangen. Topcleaning heeft alle kennis in huis om elk soort gordijnen te reinigen, dus u kunt deze met een gerust hart achterlaten.

Relaxatiekrimp

Topcleaning werkt met een open en transparante houding, waarbij correct en volledig informeren een belangrijk uitgangspunt is. Enige uitleg over het begrip relaxatiekrimp is daarbij op zijn plaats. Dit is een gevolg van het feit dat gordijnstoffen tijdens de fabricage onder spanning geweven worden. Bij reiniging van de gordijnen ontstaat een spanningsloze toestand en dat kan tot gevolg hebben dat de gordijnen terugkeren naar hun oorspronkelijke vorm en zo’n 3 tot 5% krimpen. Hoewel de kans op relaxatiekrimp relatief klein is, kan deze nooit helemaal uitgesloten worden.

Voor het ophalen en terugbrengen worden door Strijkservice Zeewolde geen kosten in rekening gebracht.

Algemene voorwaarden